1303 висшисти ще могат да стажуват в държавната администрация

Общо 1303 висшисти до 29 години ще получат възможност за стаж в държавната администрация. Това предвижда новата фаза на програмата "Старт в кариерата", която започва от днес. Стажът е 9 месеца, като заплащането за този период е в размер на 400 лв. Документи се приемат в дирекциите на Бюрото по труда до 28 юни.
Какви кадри се търсят
Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози и др. В общинските администрации работните места са 205, в областните управи – 95, а останалите 1003 места са за позиции в централната администрация. Най-много от тях са за икономисти, строителни инженери, архитекти, юристи, филолози, социални дейности, специалисти в областта на компютърните системи и технологии и др.


Изискванията към кандидатите
Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 години; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); да са завършили специалност, която отговаря на изискването за съответните работни места, и нямат трудов стаж по нея. Не се изисква задължителен среден успех от следването и дипломирането. Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на Интернет-страницата на Агенцията по заетостта в рубрика "Програми и мерки" на адрес www.az.government.bg , както и във всички Бюра по труда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK