Милионерите са се увеличи с 12% в световен мащаб

Броят на милионерите е нараснал с 12% в световен мащаб, показва данни на консултантската компания Boston Consulting Group. На първо място по ръст на богаташи се нарежда Сингапур, където увеличението е с 33%. Най-много е броят им в САЩ. Там богатите домакинства са 5.2 млн. На второ и трето място се нареждат съответно Япония и Китай. Общо домакинствата, които притежават над 1 млн. USD са около 12.5 млн. през 2010 година.


Активите на милионерите за миналата година са в размер на 121.8 трлн. USD, което е повишение с 8%на годишна база. Най-голям ръст е отчетен в САЩ и Канада. Там богатството се е повишило с 3.6 трлн. USD до 38.2 трлн. USD.


В доклада се посочва, че увеличението на богатството през миналата година се дължи най-вече на доброто представяне на финансовите пазари. "Ръстът от 2008 до 2010 г. съвпада с този от 2005 до 2007 г.", обяснява Питър Дамиш от Boston Consulting Group. По думите му повишението през последните две години обаче е движено главно от възстановяването на фондовите пазари, а не толкова от новонатрупано богатство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK