Google призна опита си за съвместна работа с Facebook

Търсачката е пожелала съвместна работа с Facebook, но е срещнала отказа на социалната мрежа Google призна, че е изявил желание за съвместна работа с  Facebook, съобщава Reuters. Така гигантът в сферата на търсенето се е опитал да се адаптира към променящия се технологичен пейзаж и да запази развитието си. Изпълнителният директор на Google Ерик Шмит обяви на конференция, че не е осъзнавал каква заплаха е Facebook по времето, в което е управлявал търсачката. Не е настоявал достатъчно и Facebook е отхвърлил сделката. " Главният изпълнителен директор трябва да поеме отговорността, а аз се провалих", казва Шмит.


Google реализира брутен приход от 29 млрд. USD през изминалата година. Основната му рекламна дейност обаче е заплашена от набиращите скорост мрежи като  Facebook и Groupon. Същевременно появата на нови компютърни приспособления ускори нарастващото съперничество със създателя на  iPhone -  Apple.


На конференцията Шмит е коментирал и нарастващата конкуренция, както и нарастващата нужда от запазване на личните данни и строга регулация, с които се сблъскват. Той е изразил пренебрежително отношение към софтуерния гигант Microsoft, който "не задвижва революцията в потреблението."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK