Easy Credit стъпва на румънския пазар

Една от водещите компании в България на пазара на бързи потребителски заеми - Easy Credit, разширява дейността си и в Румъния, където планира да инвестира минимум 12 млн. EUR през следващите три години. Подразделението на българското дружество вече получи лиценз от румънските власти и предстои да отпусне първия си кредит в страната, се заявява в съобщението на компанията. Easy Credit определят Румъния като изключително перспективен пазар със своето 22-милионно население и големия брой домакинства, немалко от които все още имат затруднен достъп до финансови услуги. Румъния е втората чужда страна, в която  Easy Credit регистрира свой филиал. От 2 години и половина българската компания развива успешна дейност и на украинския пазар, където разполага с 18 офиса и за нея работят над 350 кредитни консултанта.


Основният продукт, който компанията ще предлага на румънския пазар, е еквивалент на популярния в България малък потребителски заем на компанията - Easy Credit, но ще е с търговска марка iCredit, която българското дружество използва и в Украйна. Кредитите ще са в местна валута - леи, като ще отпускат за суми от 200 до 5000 леи. "Решението ни да стъпим на румънския пазар е продиктувано от добрите очаквания за развитието на сектора на бързите кредити в страната и е взето след задълбочено изследване на тенденциите и конкурентната среда там. Ходът следва и стратегическите цели на "Изи Асет мениджмънт" АД – превръщането на компанията във водещ доставчик на финансови услуги в региона. Ще продължим да проучваме възможностите за експанзия в Източна Европа" заявява Станимир Василев, изпълнителен директор на "Изи Асет Мениджмънт" АД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK