Танов: Продажбата на "Булгартабак"  може да намали приходите от акцизи

Приватизацията на "Булгартабак" може да намали приходите от акцизи, ако преходният период при поемане на управлението от новия собственик се проточи, казва в интервю за "Хоризонт" Ваньо Танов директор на агенция "Митници". Той допълни, че на този етап няма притеснения за изпълнение на приходите за 2011 г. Ден преди това той каза, че 90% от контрабандата на цигари у нас основно е от Европейския съюз. За да се намали контрабандата митниците подготвиха нормативни промени, които увеличиха правомощията на митничарите, припомни Танов. Те вече имат и разследващи функции.


"Утвърден е щат за шест мобилни групи, които ще действат във вътрешността на страната и ще противодействат на нелегалното разпространение на цигари. Те обучават този състав.", обясни шефът на митниците. Той допълни, че със заем от Световната банка ще се финансира покупката на четири скенера. С тях се оборудват пристанища по Черноморието. С национално финансиране пък ще се закупят още четири ренгена, като два вече има монтирани на "Калотина" и "Капитан Андреево", каза Танов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK