"Мапа Дженгиз" е ремонтирала всичко край "Люлин"

Турският консорциум "Мапа Дженгиз" е изпълнил всички искания по споразумението с община Перник. "Към 1 юни е приет и подписан протокол, в който се констатира, че всички дейности са изпълнени изцяло от строителя на магистрала "Люлин". Считаме, че казусът е приключен", заяви регионалният министър Росен Плевнелиев по време на парламентарния контрол днес.


В споразумението между строителната фирма и общината са били предвидени десет мерки, които е трябвало да бъдат изпълнени. Сред тях бяха ремонт ан главния път Перник - София, почистване на канавките и т.н. Именно заради непочистените канавки след първата проверка на 26 май срокът за изпълнение на споразумението беше удължен до 30 май. Министърът съобщи още, че на община Перник са преведени средствата за депонираните в хода на строежа земни маси.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK