ТЕЦ "Брикел" започва работа до месец и половина

Процедурата по обществен достъп на комплексното разрешително минава на следващ етапДо месец и половина ТЕЦ "Брикел" ще възобнови дейността си, пише DarikFinance. Очаква се в този срок да бъде изготвено комплексното разрешително за сероочистващата инсталация на "Брикел", обяви зам.-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева. Процедурата по обществен достъп е минала без възражение и преминава на следващ етап.


Според директора на  изпълнителната агенция по околна среда Ваня Григорова в разрешителното трябва да се създадат условия, които да гаранртират работа на сероочистващите инсталации в нормите. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще се намеси като контролен орган само ако има разлика между посоченото в документите и резултата от дейностите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK