185 000 фирми все още не са свързали касовите си апарати с НАП

Общо 185 000 фирми от всички над 200 хил. фирми, които са регистрирани по ДДС, не са свързали касовите си апарати с Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията. Крайният срок да направят това е септември, така че те разполагат с малко повече от три месеца, за да закупят нови касови апарати и да се свържат, в противен случай ще бъдат глобени или обектите им ще бъдат запечатани. До момента около 15 хил. фирми, сред които над 3000 бензиностанции, са изпълнили законовото изискване.


От фирмите, които модифицират и продават касови апарати предупредиха, че с наближаване на крайния срок времето за регистриране на устройствата все повече ще се увеличава поради струпване на заявките. Сега средното време за инсталиране на едно устройство е около час и половина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK