Продажбите на "Авто Юнион" се увеличават с 1/4 през май

Автомобилният холдинг от групата на "Еврохолд България" - "Авто Юнион", регистрира ръст от 24.2% в продажбите си през май, обявиха от компанията. Групата на "Авто Юнион" е реализирала 221 продажби спрямо 178 за същия период на миналата година. С пазарен дял от 12.3% холдингът заема второ място сред автодилърите на българския пазар за месеца.


С най-голям принос за общия резултат на групата са "Нисан София" (дилъри на Nissan, Renault, Dacia) с общо 91 продажби, следвани от "Каргоекспрес" и "Булвария" (продават Opel и Chevrolet) - общо 67 броя. "Ауто Италия" (дилър на FIAT, Lancia) и "Стар Моторс" (Mazda) имат съответно с 32 и 30 продадени автомобила.


Пазарът на леки и лекотоварни автомобили в България продължава тенденцията на възстановяване, започнала през ноември 2010 г. като регистрира ръст от 16.8% с 1798 продажби за май тази годиниа спрямо 1539 през същия месец на 2010 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK