Apple Inc. освободи издателите от строгите си правила

Притежателите на iPad и iPhone вече ще могат да четат списания и книги, да слушат музика или да гледат клипове, закупени извън App Store на Apple, стига в съдържанието на няма бутон или външна препраткаОтпадна изискването на Apple Inc. към издателите да продават абонаменти само чрез App Store на Apple, съобщава Reuters. Това е изключителен обрат за създателя на iPad. Сега Apple позволява на издателите да определят сами цената и продължителността на абонаментите. Те могат да предлагат услугите и от собствените си сайтове с единственото изискване е да установяват същите условия, каквито и при абониране чрез  Apple. Издателите разполагат със срок до 30 юни да се съобразят  с указанията.


Притежателите на iPad и iPhone сега могат да четат списания и книги, да слушат музика или да гледат клипове, закупени извън  App Store на Apple, стига в съдържанието на няма бутон или външна препратка, обяви компанията в четвъртък. Apple няма да получава никаква част от приходите, получени от одобрено съдържание, закупено извън компанията.


Това е голяма победа за медийните конгломерати срещу най-голямата технологична компания. Строгите правила на Apple позволяваха на  компанията да държи контрола върху данните на потребителите си чрез система за плащания и принуждаваха издателите да споделят значителна част от приходите си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK