ДКЕВР: Газът ще поскъпне, но с по-малко от 7%

Природният газ най-вероятно ще поскъпне с по-малко от 7%, обяви днес председателят на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Той уточни, че общественият доставчик "Булгаргаз" все още не е внесъл официално искането си за увеличението на цената от 1 юли. По думите на Семерджиев обаче то не е променено от прогнозата на държавното дружество за ръст от 7%.


Председателят на ДКЕВР коментира, че очакванията на комисията са за поскъпване в рамките на 3-4%. С колко точно ще бъде обаче,  регулаторът ще реши, като разгледа основните фактори, които влияят върху определянето на цената - курсът на долара и стойността на алтернативните горива. Семерджиев заяви, че ако поскъпването на газа е със 7 %, то цените на топлофикационните дружества трябва да се увеличат с около 4%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK