Prada: Made in Hong Kong

Италианската компания за луксозни стоки Pradaсе очаква да набере от борсата в Хонг Конг близо 2.6 млрд. USD при листването на 20% от капитала си. Това ще й помогне открие още магазини, които да предлагат чанти с марката Miu Miu, пише Bloomberg,Една значителна част от продажбите на луксозни стоки с марката Prada се реализират на азиатския пазар. Това е и една от причините компанията да реши да листне част от капитала си на местна борса. Собствениците на компанията - съпрузите Миуча Прада и Патрицио Бартели се ориентират все повече към китайските  потребители.


Тази седмица модният гигант организира звездно дефиле в Хонг Конг, на което да бъдат представени луксозни дрехи и чанти от световно известни манекенки. Причината е IPO-то на Prada, което ще стана факт на 24 юни. Prada отправи поглед към Хонг Конг не само заради добрите резултати от продажби на китайския пазар, а и заради борса там. Според банкери компанията получава в Азия по-висока пазарна оценка на базата на резултатите си в сравнение с Милано например.


Повече подробности четете в утрешния брой на вестник "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK