След "Арева", БЕХ подписа меморандум за ядрено сътрудничество и с "Уестингхаус"

Българския енергиен холдинг (БЕХ) и американската компания "Уестингхаус" подписаха меморандум за сътрудничество, който ще позволи проучване възможностите за взаимодействие в областта на ядрената енергетика. По думите на премиера Бойко Борисов, в чието присъствие стана подписването на документа, това ще позволи на страната ни да диверсифицира възможностите за развитие на ядрената енергетика. Според министър-председателя след подписването на меморандумите с френската "Арева" и американската "Уестингхаус" страната ни ще има повече възможности за избор на различни услуги в сферата на ядрената енергетика - от доставка до рециклиране на горивото.


В меморандума с "Уестингхаус" е записано, че ще се проучват възможностите за сътрудничество за удължаване живота на действащите блокове на АЕЦ "Козлодуй" и електронните системи за контрол и измервания, както и по отношение извеждането от експлоатация и демонтиране на четирите изключени блока на централата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK