Българите са пети по имиграция във Великобритания

Българите са на пето място в последното проучване на британската национална статистика за увеличаващия се брой на имигранти във Великобритания, съобщава БТА. Резултатите са на база сравняване на имиграцията през 2004 г. и 2010 г.


На челно място е Словакия, при която се наблюдава увеличение на броя на имигрантите пет пъти. Българите в Кралството също са се увеличили близо четири пъти - от 11 000 през 2004 г. на 53 000 през 2010 г.


И петте държави, които са начело на статистиката са от Източна Европа. Сред тях са още Латвия, Полша и Румъния. Поляците, пристигнали във Великобритания през 2010 г., са над половин милион. Според председателя на британската организация "Migration watch"  Андрю Грийн масовата имиграция се отразява негативно  на работните места на британците, на училищата и жилищното настаняване. Според него този процес трябва да бъде контролиран.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK