Петролът поевтиня за втори пореден ден

Цената на петрола спадна за втори пореден ден на борсата в Ню Йорк поради очакваната публикуването на доклади, показващи забавящ се икономически ръст в САЩ и Китай, което ще намали търсенето на горива в двете най-големи страни потребителки на стоката. Суровият петрол за доставка през юли спадна с 66 цента до 98.63 USD за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Суровият от сорт Брент за доставка през юли беше на цена от 118.43 USD ца барел, надолу с 35 цента в Лондон.


Продажбите на дребно в Съединените Щати ще спаднат с 0.5%. Това смятат икономисти, интервюирани от Bloomberg преди появата на доклад на американското Министерство на търговията. Големите вериги магазини не отговориха на очакванията на анализаторите за месец май, когато цените на бензина стигнаха най-високото си ниво от почти три години, а безработицата надхвърли 9%. Ръстът на индустриалното производство в Китай може да се е забавил до 13.1% през май спрямо 13.4% през април, според друго проучване на Bloomberg. Инфлацията при потребителските стоки, данните за която трябва да се появят утре, също се е ускорила до 5.5% от 5.3%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK