Софарма трейдинг с 16.9% ръст на продажбите за май

Пазарният дял на компанията е 22.8%, според IMS Health Софарма трейдинг е регистрирала ръст на продажби на стоки от 16,9% за месец май спрямо същия период за 2010 г. За пърите пет месеца на годината увеличението е от 18,8% с продажби от 181,2 млн.лв. Ръстът на печалбата се е повишил с 36% за първите пет месеца. IMS Health оцени фармацевтичната компания с най-голям пазарен дял от 22.8%, предаде investor.bg.


Приходите от продажби на лекарства и оборудване също са отчели повишение, като отбелязват ръст от 14,4% до 401 млн. лв. спрямо същия период на миналата година.


Не на последно място акциите на компанията отбелязват ръст от 33% от началото на годината и повишение от 31% за последната една година, а пазарната капитализация на Софарма трейдинг е 64.8млн.лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK