"Литекс" ще разчита на продажби основно на българския пазар

Г-н Терзиев на кои пазари ще разчита основно "Литекс Моторс" да продава колите си? В последните дни е гореща темата, че вносители на нови автомобили у нас ги изнасят обратно навън. Как ще действат производителите у нас?


Ние ще разчитаме на продажби основно на българския пазар. Имаме права за продажба и на европейсия пазар, най-вече в Източна Eвропа. Това включва страните от бивша Югославия, Гърция, Румъния. Все още обаче нямаме право да отидем на западния пазар, макар че имаме уговорка с италианския дистрибутор на Great Wall Motors, който в момента продава около 3 000 "Хувър"-а годишно в Италия. Те очакват нашето производство, тъй като то ще бъде по атрактивно за тях - като логистика и като качество.


Какви приходи от продажби очаквате за първата година?
Трудно ми е да преценя. Все пак нашите автомобили ще влязат в продажба в края на тази година и ако трябва да говорим честно ние очакваме през следващата година да продадем около 3-4 000 автомобила, което би трябвало да ни донесе един оборот поне 40 млн. EUR годишно.


Казахте, че се насочвате основно към вътрешния пазар. Какво ще направи "Литекс Моторс", за да се наложи на пазара у нас?


Основно ще разчитаме на професионализма на нашите български работници. Много съм доволен от това, което те постигнаха при обучението си в Китай. Те са изключително млади и кадърни момчета, които показаха, че българският работник е по-добър професионалист от китайския. Второто, на което разчитаме е развойната дейност на нашите партньори от Great Wall Motors, които имат уникални модели и са една от най-бързо развиващите се автомобилни компании в света според мен. Третото, на което разчитаме е възможността да предоставим на българския потребител сравнително евтина кола с добро качество.Четете повече в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK