Visa Европа: Ръст на потреблението в ЕС

Германия и страните от Източна Европа имат най-сериозен принос за ръста на потребителските разходиС 2.6% се е увеличил потребителският разход в ЕС през първото тримесечие на годината спрямо същия период на 2010 г., сочат данните на "Барометъра на Visa Европа за потребителския разход в ЕС". Това е най-сериозният ръст от средата на 2006 г. и първият положителен знак за икономиката на ЕС през тази година, съобщават от Visa Европа. Барометърът на Visa Европа за потребителския разход в ЕС се основава на реално изхарчените средства.


Увеличението на потребителския разход в ЕС се дължи най-много на германските домакинства. Освен Германия, за увеличението на общия разход в Европа принос имат и страни от Източна Европа като Чехия, Естония, Латвия, Литва, Унгария и Полша. Данните от барометъра посочват, че докато Германия и страните от Източна Европа са движеща сила за увеличението на потребителският разход, то Франция, Италия, Испания и Великобритания регистрират скромни темпове на ръст за първите три месеца.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK