Вадят "Български пощи" от забранителния списък

ГЕРБ ще предложат четири държавни компании за продажба от забранителния списък за приватизация, между които Агенция за дипломатически имоти в страната (АДИС), "Аудиовидео Орфей", "Военно издателство", както и "Български пощи". Държавата ще продаде миноритарни дялове от посочените дружества.


Според депутатът от ГЕРБ Валентин Николов целата е да се подпомогне Сребърния фонд, където се съхраняват парите за пенсии. Той е категоричен, че купувачи ще се намерят, тъй като инвестиционният интерес към България  и Източна Европа се засилва. От КТ "Подкрепа" заявиха, че ще изчакат да разберат какви са намеренията на министерството на финансите за пощите. Лидерът на организацията каза, че продажбата на миноритарните дялове може да доведе до съкращаване на 700 работници.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK