Ядрените реактори в Китай са издържали проверките за сигурност

Ядрените реактори в Китай успешно са издържали проверките за безопасност, обявиха регулаторните власти в областта на ядрената енергетика на страната, пише БТА. Проверките са направени след аварията в  АЕЦ "Фукушима".


Всички 13 действащи реактора в Китай са били подложени на проверки за сигурност, подобни на тези в  Европа и САЩ. Проверката на изгражданите в момента 28 реактора ще приключи през октомври, обяви  заместник-министърът на околната среда на Китай Ли Ганцзе. Той добави, че са необходими промени в китайския ядрен надзор, но страната не планира да изостави програмата си за развитие в ядрения сектор.


Китай ще разполага с над 100 работещи ядрени реактора до 2020 г. Издаването на нови разрешителни е прекратено до приключване на  националния план за ядрена безопасност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK