Отложиха делото срещу Мария Мургина

Бившата данъчна директорка Мария Мургина е била оперирана преди няколко дни и затова днес не се яви в съдебна зала по  делото, което се води срещу нея, предаде БТА. Медицинско свидетелство за  състоянието на Мария Мургина бе приложено по делото като повод  за отлагането на процеса.  Така Софийският апелативен съд отложи старта на делото на  втора инстанция за 6 юли. Защитниците на Мургина поискаха от  съда да се пази дискретност и да не се разпространява информация от какво Мургина е била оперирана. На 25 януари тя бе осъдена на четири години затвор за  длъжностни престъпления и затова принудила началничката на  данъчното в Силистра да напусне.


Срещу бившият изпълнителен директор на НАП Мария Мургина са повдигнати  обвинения за престъпления по служба, за заплаха на служител и за подаване на невярна информация в декларацията й до Сметната палата. Ако тези обвинения се докажат Мургина я грози съд от 2 до 10 години. Освен това съдът реши 6 години бившата шефка на НАП да не заема ръководна държавна длъжност, както и да плати обезщетение от 10 000 лв. за неимуществени вреди на шефката на НАП Силистра, която пък настояваше за 20 000 лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK