"Атака" бойкотира участито си в парламентарни комисии

Атака" преустановява участието си в дейността на парламентарните комисии от днес, докато не бъде решен въпросът сучастието на Волен Сидеров в парламентарната комисия за борба скорупцията и конфликт на интереси. Това заяви на пресконференция днес Десислав Чуколов от "Атака", предаде БТА.Днес парламентът отново отхвърли предложението Волен Сидеровда бъде избран за член на комисията, а оттам да бъде и ротационен председател.Няма да заменим това предложение с друг член на "Атака", категоричен беше Чуколов. "Атака" ще продължи всяка седмица да внася в пленарна зала предложението си Волен Сидеров да бъде избран в състава на комисията. До решаването на този проблем, докато управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция спре да нарушава правилника на Народното събрание, ние ще преустановим нашето участие в дейността на парламентарните комисии и подкомисии, заяви той. От "Атака" заявиха, че срещу партията им е била проведена наказателна акция. Беше нарушен правилникът и беше отказано правото ни да излъчим свой кандидат в комисията, която е на паритетен принцип, отбеляза Чуколов.


В отговор на въпрос дали този казус ще повлияе на отношението на "Атака" по вота на недоверие, колегата му Явор Нотев уточни, че гласуването по вота няма допирни точки със случая. Двете теми нямат нищо общо, обясни Нотев и допълни, че позицията на "Атака" все още се обсъжда и ще се изчака и дискусията в пленарна зала. Той обаче подчерта, че няма връзка между днешната реакция и вота на недоверие. Няма как да преглътнем днешното гласуване, става дума за председателя на групата ни, такава оценка е знакова и не може да бъде оставена без отговор, допълни Нотев. Според него не е коректен паралел със случая с отхвърлянето на кандидатурата на Делян Пеевски за член на същата комисия. Досега няма прецедент с такова отношениекато днешното към предложена кандидатура на председател на партия и на група и аналогията с другата ситуация е абсолютно некоректна, коментира Нотев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK