Симеон Дянков и Томислав Дончев ще участват в дискусия за е-управление

На публична дискусия представители на държавната администрация и информационния бранш ще обсъдят бъдещето на електронното управление, съобщи БНР. На срещата се очаква да присъстват финансовият министър Симеон Дянков, министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев и заместник-министърът на транспорта Първан Русинов.


Според председателят на управителният съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) Теодор Захов основната цел на електронното управление е да осигури прозрачност на всички процеси в държавната администрация, да подобри обслужването на гражданите и да премахне предпоставките за корупция. "Електронното управление води до много по-добра отчетност на администратора спрямо населението, до много по-добра видимост на постигнатото и до по-добра видимост на недостатъците в работата също така на държавната администрация", коментира председателят на БАИТ.


До момента няма особен напредък за въвеждането на електронното управление. Предстоящата среща има за цел да очертае ясни стъпки в тази посока.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK