Днес Гърция обявява новото си правителство

Премиерът Папандреу запазва поста си, вероятно ще смени финансовия си министърГръцкият министър-председател Георгиос Папандреу днес  ще обяви новия си кабинет, съставен като отстъпка за получаване на подкрепа за нови мерки за финансови съкращения. Папандреу, който остава на поста си казва, че новото правителство ще си гласува вот на доверие в парламента. Подновените притеснения, че Гърция ще спре да плаща дълговете си, разтърсиха международните пазари.


Предложените мерки са необходими за получаването на помощ от ЕС и МВФ, но срещнаха яростна опозиция в страната. Атина стана арена на някои от най-бурните протести за тази година вчера, когато в града се провеждаше обща стачка. Папандреу също така е изправен пред опасността от бунт в собствената си социалистическа партия Пасок поради спорния спасителен пакет. Засега той не е уточнил размера на разместването в кабинета, но наблюдатели казват, че смяната на финансовия министър Георгиос Папаконстантину е почти сигурна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK