Хакери атакуват и сайта на ЦРУ

Хакерската група Lulz Security твърди, че временно е спряла публичния уебсайт на американското Централно разузнавателно управление. Сайтът cia.gov действително е бил недостъпен по различно време в сряда, но от агенцията не са потвърдили дали проблемите са причинени от хакерска намеса, или от голям брой хора, опитващи се да проверят дали страницата действително е хакната.


LulzSec придоби известност през последните месеци, след като предприе нападения над Sony, Nintendo и дори сайта на американския Сенат. Групата интернет активисти казва също, че е открила телефонна линия, на която техни фенове могат да предлагат бъдещи цели за нападения. Групата твърди, че атаката срещу ЦРУ и десетина други сайтове е подтикната именно от предложения по телефона. Използваната техника е distributed denial-of-service (DDoS), при която сайтът бива затрупан с огромен брой съобщения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK