Безработните в САЩ намаляват

Молбите за обещетение за безработица са спаднали с 16 000 до 414 000 през миналата седмица, показват данни на Министерство то на труда на САЩ. Средните прогнози на икономистите бяха за 420 000 безработни. Данните показват, че пикът на уволнения, започнал през април е започнал да отслабва.


Допълнителен спад в уволненията, последван от увеличаване на наеманията би помогнал да се поддържа нивото на потребителските разходи, които представляват около 70% от икономиката, коментират анализаторите. "Исковете за осигуряване при безработица изглежда са се стабилизирали след пикът им в края на април. За съжаление, нивата продължават да са високи, което подсказва, че нито пазара на труда, нито икономиката са набрали инерция в началото на юни" коментира Раяй Суийт, старши икономист в Moody’s Analytics.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK