Оли Рен: След месец ще стане ясно дали Гърция ще получи до 120 млрд. EUR.

Европейският съюз ще реши дали да отпусне втори спасителен пакет за Гърция по-вероятно през юли, отколкото следващата седмица, заяви еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен, съобщава БТА. Все пак се очаква финансовите министри от еврозоната на срещата си в неделя и понеделник в Люсксембург да одобрят отпускането на 12 млрд. EUR на Гърция в рамките на първияспасителен пакет.


"Сигурен съм, че в неделя Еврогрупата ще успее да вземе решение по изплащането на петия транш за Гърция в началото на юли", каза Рен."В същия контекст на срещата си в неделя и понеделник Еврогрупата ще обсъди новия пакет помощи за Гърция и степента на участие на частния сектор в него, с оглед на това да вземе окончателно решение на следващата среща на Еврогрупата на 11 юли", каза еврокомисарят.Гърция се нуждае от тези 12 млрд. EUR до средата на юли, за да избегне неплатежоспособност.Вторият спасителен пакет за Гърция, който се очаква да бъде от 80 до 120 млрд. EUR, цели да запази платежоспособността на страната след 2012 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK