Кражби на петрол за 250 млн. USD в Мексико

За първите 4 месеца на годината от държавната петролна компания са откраднати хиляди барели петролни продукти на стойност 250 млн. USD. От компанията Petroleos Mexicanos изчисляват, че кражбите възлизат на почти 1 млн. барела, или по 100 цистерни на ден, и са с 50% повече от кражбите за същия период през 2010 г.


"Кражбите на гориво са се увеличили през последните няколко години", казва министърът на енергетиката Хосе Антонио Мийд. "Бандите, които участват в тези престъпления, са все по-добре организирани и много пъти извършват тези кражби, използвайки най-новите технологии." Мексикански държавни служители коментират, че наркокартелите често участват в кражбите. Крадците понякога ще инжектират вода в тръбопроводите да се прикрие спада в налягането, причинени от източването. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK