Swiss Life предлага нова застраховка на репутацията в интернет

Застрахователната компания Swiss Life обяви старта на нов застрахователен продукт, предназначени за защита на репутацията. "Swiss Life E-Reputation" е разработен съвместно с Reputation Squad, които са специалисти по мениджмънт на репутацията в интернет. Засега застраховката е достъпна само за лица във Франция. Продуктът ще осигурява финансови, правни и технически средства за защита, в случай на нарушаване на репутацията на клиента в мрежата.


С бързо развиващите се онлайн инструменти за информиране и споделяне, както и скоростта, с която информацията се разпространява в интернет се увеличава риска, свързан с репутацията на дадено лице, заявяват от компанията. Според проучване на Swiss Life, проведено през май 2011 г.,  близо половината от анкетираните интернет потребители се опасяват от последиците от информацията, която се разпространяват без тяхно съгласие, а 72% не знаят какво да направят, за да бъде премахната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK