България е втора в ЕС по спад на строителството през април на годишна база

Обемът на строителството в страните от ЕС през април е намалял с 0.9% спрямо предходния месец, сочат данни на Европейската статистическа служба Евростат. Най-голям спад е отчетен във Великобритания - с 13.4%, Германия, - 5.7%, Португалия - 4%, Чехия и Словения - с по 2.8% и България с понижение от 2.7%. В Румъния строителството е отбелязало спад от 0.3% през април 2011 г. спрямо предходния месец.


Само три страни членки са отбелязали нарастване на обема на строителните работи през март в сравнение с предходния месец, докато в осем страни членки се наблюдава ежемесечно намаляване на този показател.


На годишна основа обемът на строителството през април 2011 г. спрямо април 2010 г. е намаляло с 2% в еврозоната и с 1.2% в ЕС. Според данните обемът на строителните работи е намалял в осем страни членки и е нараснал в четири. Най-голям спад е отчетен в Словения - 27.3%, България - 22.8%, Испания - 16.9%, Португалия и Словакия - 5.2%, Чехия - 4.6% и Румъния - 4.3%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK