Цветелина Бориславова е купила половината БАКБ за 100 000 EUR

Чрез фонда си СИЕСАЙЕФ АД Цветелина Бориславова придоби 49.99% от капитала на Българо-американската търговска банка. Алайд Айриш Банкс (AIB) е продал  6 311 100 акции от капитала на БАКБ на СИЕСАЙЕФ АД за 100 000 EUR. Сделката е предварително сключена пряко между страните извън регулиран пазар и многостранна система за търговия, утичнява официалното съобщение на БАКБ. 


AIB е прехвърлил на  СИЕСАЙЕФ АД всички свои вземания от БАКБ по междубанкова линия, предоставена от AIB на банката, с усвоена главница в размер на 25 милиона EUR. Новият собственик на пакета ще подсигури кредитна линия за БАКБ в размер до 35 млн. EUR и ще подкрепи предложеното увеличение на капитала на обща сума над 50 милиона лева. AIB придоби пакета в БАКБ срещу 423 млн. лв. през 2008 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK