Уволнения на директори в Skype преди сделката с Microsoft

Няколко висши служителя на компанията за разговори и чат през интернет Skype Technologies, която е в процес на изкупуване от Microsoft, са били уволнени преди завършването на сделката. Това е направено с цел да бъдат намалени обезщетенията, които директорите трябва да получат, казват трима души, запознати с въпроса пред Bloomberg.


Моментът на уволнението е избран така, че техните обезщетения да са по-малки, отколкото ако бяха останали до завършването на сделката с гиганта Microsoft на стойност 8.5 млрд. USD. Когато дадена компания бива изкупувана, компенсациите обикновено са обвързани с цената на сделката, казват хора от бранша.


Microsoft обявиха сделката за закупуване на Skype на 10 май. Те планират да свържат услугата със своята гейм-конзола Xbox, мобилните телефони с операционна система Windows, както и да я вкарат в своите бизнес приложения. В свое изявление от 17 юни, американската Федерална търговска комисия обяви, че одобрява сделката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK