Инспектори ще проверяват как работят лекарите в курортите

Целта е да се гарантира, че няма да се нарушават правата на българските и чуждите граждани по време на почивката имМинистерството на здравеопазването е възложило на Изпълнителната агенция "Медицински одит" от 1 юли да започне проверки по курортите за това как се оказва медицинска помощ на туристите, предаде БТА. Целта е да се гарантира, че няма да се нарушават правата на българските и чуждите граждани по време на почивката им. Всеки човек с редовни здравни вноски има право на медицинска помощ, която се покрива от здравната каса, а на спешна помощ имат право и хората без редовни здравни вноски, независимо от това дали са в мястото, където живеят, или на почивка, се посочва в съобщението на министерството.


За да улеснят туристите в намирането на лекар при нужда, хотелиерите са длъжни да поставят на видно място списък с лечебните заведения, които работят със здравната каса. Самите клиники трябва да предоставят информация за услугите, които покрива здравната каса, както и за тези, които трябва да плащат пациентите, посочват от Министерството на здравеопазването.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK