ING продава бизнеса си с автомобили на лизинг за 4 млрд. EUR

Холандската група за финансови услуги ING обяви, че пусне за продажба бизнеса си с автомобили на лизинг, който се оценява на 4 млрд. EUR (5.7 млрд. USD). В България ING развива дейност в областта на животозастраховането, пенсионното осигуряване и банкирането.


В момента ING е в процес на мащабно преструктуриране, наложено като условие за държавния спасителнен заем за компанията на стойност 10 млрд. EUR. Компанията вече продаде някои свои активи, за да събере средства, с които да се разплати с държавата, но досега клонът за лизинг на автомобили не е бил представян като възможност за продажба.


През миналата седмица ING се съгласи да продаде своята онлайн банка в САЩ на Capital One срещу 9 млрд. USD в пари и акции. Компанията също така планира да листне застрахователните си дейностви в две отделни първични публични предлагания.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK