Първият Windows смартфон на Nokia ще излезе в края на годината

Главният изпълнителен директор на най-големия производител на мобилни телефони в света Nokia Стивън Елоп обяви по време на телекомуникационна конференция в Сингапур, че първият смартфон на компанията с операционна система Windows Phone 7 ще се появи до края на настоящата година, а производството ще започне с пълна сила през 2012 г.


Междувременно, той показа новият модел Nokia N9, един от последните телефони на компанията, използващи платформата MeeGo. Nokia планира да се откаже от собствените си операционни системи след началото на партньорството си с Microsoft.


Речта на Елоп в Сингапур беше обявена като очертаване на прогреса по настоящата стратегия на компанията, но детайлите относно плановете на Nokia да се справи с проблемите си бяха малко на брой. Миналият месец корпорацията обяви, че се отказва да преследва целите, които си беше поставила едва седмици по-рано, повдигайки въпроса дали Елоп може да се справи с реформата, която обеща през февруари. Оттогава, акциите на компанията поевтиняха наполовина, най-вече след появата на съобщение, в което Елоп сравнява Nokia с човек, стоящ на горяща нефтена платформа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK