ДКЕВР обеща по-малко поскъпване на газа от поисканото от "Булгаргаз"

Отново без да се ангажира с конкретен процент, председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев заяви днес, че природния газ ще се повиши с много по-малко от исканото  от обществения доставчик "Булгаргаз". "Нашето предложение е повишение с малко над 4%", коментира шефът на енергийния регулатор. Преди 10 дни държавната компания поиска цената на синьото гориво за третото тримесечие (от 1 юли) да се увеличи с 6.91% до 568.92 лв. за 1000 куб. м.


Ангел Семерджиев заяви, че ДКЕВР ще вземе под внимание предишното увеличение на цената на газа с 4.47 на сто, което не беше отразено в цените на парното. Така от 1 юли ще се наложи да се преизчислят цените на топлинната енергия в различните градове. Прогнозата на шефа на ДКЕВР е, че средното повишение за топлофикациите в страната ще е с 2-3%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK