Донев: България навлезе в дълбока депресия

Има риск да не излезем от нея седем години, смята председателят на КРИБ и изпълнителен директор на "Софарма"България достигна дъното на кризата и навлезе в дълбока депресия, от която може да не излезе и седем години. При тази ситуация бизнесът трудно може да преодолее проблемите си, което индиректно ще се отрази и на социалната политика на правителството. Това каза Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и изпълнителен директор на "Софарма" пред БНТ. Според него при тази ситуация бизнесът трудно може да преодолее проблемите си, което индиректно ще се отрази и на социалната политика на правителството.


Разочарован съм от променящата се позиция на кабинета за обещаните компенсации за пенсионерите и хората с най-ниски заплати, коментира председателят на Конфедерацията на труда "Подкрепа" Константин Тренчев.


Няколко пъти се промениха намеренията на финансовия министър кога и кои пенсии за будат увеличени. Първоначалния варинат беше всикчи пенсии да се увеличат от 1 юли. По-късно стана ясно, че в бюджета няма пари за това и ще бъдат увеличени са вдовишките пенсии. В началото на юли трябваше да бъде увеличена и минималната заплата. В понеделник обаче стана ясно, че вдовишките пенсии и минималната заплата ще бъдат увеличени от 1 септември.Утре на срещата на тристранката ще се обсъди окончателния вариант за обезщетенията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK