EK е на път да замрази проектозакона за хазарта

Част от текстовете дискриминират компаниите, които предлагат онлайн хазартни услуги в ЕС, смятат от  Европейската гейминг асоциация Европейската комисия по всяка вероятност ще замрази новия проектозакон за хазарта на България, тъй като в него се съдържат текстове, които дискриминират компаниите, които се занимават с онлайн хазарт. За това предупредиха представители на Европейската гейминг асоциация. Според асоциацията комисията не е одобрила тази част от Закона за хазарта, в която се забранява рекламата на залагания и се определя изискване за 5 годишен опит у нас за придобиването на лиценз за хазартни дейности в интернет.


"Някои от изискванията в проектозакона биха отказали всяка хазартна компания да кандидатства за лиценз в България. Все още има много въпросителни около нормативния документ. Трябва да се види как българското правителство ще реагира на това отрицателно становище", коментира Зигрид Лине, генерален секретар на Европейската асоциация за хазарт и залагания. Те трябва да помислят върху тази много ясна критика от комисията, смята още Лине.


Ако ЕК излезе официално с подобно становище българското правителство ще има едномесечен срок, за да обоснове спорните тесктове в Закона за харзарта. Ако този сток не се зпаси има риск да се стигне до стартирането на наказателна процедура срещу България. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK