КФН не одобри Каролев за член на Съвета на директорите на "Алико"

Комисията за финансов надзор (КФН) не одобрява Владимир Каролев за независим член на Съвет на директорите на животозастрахователната компания "Алико България", заради липса на необходимия професионален опит. Това е решението на Надзора, след като веднъж отказът на институцията бе обжалван.


При първото искане за одобрение са открити непълноти в документите - представена е само автобиография, в която подробно са били описани заеманите от Каролев длъжности. От Надзора са настояли в едномесечен срок да бъдат представени и други документи за професионалния му опит, издадени от дружества, банки или държавни институции от сферата на икономиката и финансите.


Впоследсствие са постъпили удостоверения за работата на Каролев като общински съветник и член на постоянна комисия по финанси и бюджет към Столичния общински съвет и преподавателската му дейност в сектор финанси в магистърска програма по бизнес администрация на "Сити Юнивърсити".  Има и документ за водения от него курс по Инвестиционен мениджмънт за периода от 2001- 2010 г.  Крайното решение на КФН обаче е, че този опит не е достатъчен и документите не удостоверяват наличие на нужния съгласно Кодекса за застраховане професионален опит.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK