Близнаците Уинкълвос се отказаха да искат още пари от Facebook

Бившите състуденти на основателя на Facebook Марк Зукърбърг, близнаците Тейлър и Камерън Уинкълвос, се отказаха да продължават съдебните си спорове със социалната мрежа, съобщава БТА. Според документи, представени пред федералния съд на Сан Франциско, двамата близнаци посочват, че след "внимателно обмисляне"са решили да не се обръщат към Върховния съд за преразглеждане на споразумение, сключено през 2008 г. с Facebook. По силата на това споразумение те получават над 65 млн. USD за ролята им в създаването на мрежата.


Делото беше заведено по повод спора за това дали  Зукърбърг е откраднал идеята за най-популярната социална мрежа в света от Уинкълвос, докато тримата са учили заедно в Харвардския университет. След като постигнаха споразумение за изплащане на пари в брой на стойност 20 млн. USD и 45 млн. USD в акции (при цена 36 USD за акция), Уинкълвос се опитаха да се откажат от договореното, като посочиха, че споразумението е измама, защото това не била реалната цена на акциите на Facebook по това време. Според тях те трябвало да получат повече пари или по-голям дял в социалната мрежа. Според най-новите оценки в пресата стойността на сайта, който планира първично публично предлагане на борсата, се приближава до 100 млрд. USD.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK