Google и Citigroup инвестират 204 млн. USD във вятърна енергия

Google и Citigroup ще осигурят 204 млн. USD финансиране за най-голямата вятърна електроцентрала в Съединените Щати. Всяка от компаниите ще вложи по 102 млн. USD в централата Alta Wind Energy Center с мощност от 1550 MW. Финансирането дава право на компаниите да получават част от дългосрочните приходи от проекта в Калифорния, който, след като бъде завършен, ще е по-голям от тези в Орегон и Тексас.


Вятърните електроцентрали са много стабилна инвестиция и предлагат добра възвращаемост, казват анализатори по повод на сделката. И двете компании имат капиталови резерви, които искат да вкарат в употреба. Обикновено възвращаемостта от подобни проекти е около 10%. Google са инвестирали 100 млн. USD и във втората по големина вятърна централа в САЩ Sheperds Flats в Орегон с мощност 845 MW.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK