Вече 300 специалисти са минали през академията за климатични технологии на LG

В края на миналата година LG откриха в София академия за климатични технологии. Плановете на компанията са годишно в центъра да се обучават безплатно 400 специалисти, студенти и университетски преподаватели. Курсовете са кратки и тясно специализирани. По този повод разговаряме с управляващия директор на компанията.- Господин Иванов, колко души са преминали през академията досега?
- От откриването на академията до днес около 300 специалисти са завършили някои от курсовете, които предлагаме. Основно това са технически специалисти и инженери, чиято работа е свързана с монтажа и експлоатацията на климатични системи. Обучаваме и архитекти, и дизайнери, които имат нужда от познания в областта, за да могат максимално ефективно да използват климатичните решения в своите проекти. Интересът към възможностите на академията и предлаганите курсове е наистина голям и смятаме, че до края на годината ще сме обучили над 450 специалисти.


- Доколко успешно се оказа краткото обучение от един-два дни?


- Курсовете, които предлагаме, са предназначени за специалисти с опит или хора с теоретична подготовка, като студенти и ученици. Всички наши курсове са строго специализирани и по този начин можем да задоволим конкретните нужди от информация и знания на нашите курсисти.


- Какви компетенции получиха обучаващите се?
- Основният акцент в обучението е представяне на последните технологии, с които специалистите не са достатъчно добре запознати и съответно не използват по най-ефективния начин в работата си. Всички, които успешно приключат един от нашите курсове, получават и сертификат, който гарантира техните познания спрямо темата на курса, който са завършили.


 - Предвиждате ли други инвестиции в образование в България?


- Нашата инвестиция е непрестанна и в никакъв случай не е еднократна, но за момента усилията ни са съсредоточени изключително върху развитието и популяризирането на академията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK