Депутатска заплата за овчар в Анадола

Съюзът на овчарите и козарите в Малатия (Централна  Турция) предлага заплата от 2500 турски лири (1100 EUR) за  овчари, които да извеждат на паша животните на местните  собственици на добитък, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА. Въпреки доброто възнаграждение интерес към предложението за работа липсва.


Овчар се търси от миналата година, като първоначално  предложената заплата е била 1300 лири (570 EUR), казва  председателят на съюза Ихсан Акън. От тази година  възнаграждението е почти двойно. Никой в окръг Малатия обаче не е кандидатствал за работата. Само двама кандидати от други окръзи са проявили  интерес, като единият от тях вече е нает. Сега съюзът търси още  50 кандидати, които имат препоръки, казва Акън. От тях се  очакват основни познания за оказване на първа помощ на животните и за различните видове треви. Съюзът на овчарите и козарите подготвя и проект за  обучение на овчари, чрез който да се осигури заетост на  безработни хора, заяви още Акън.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK