Избирателите се доверяват най-много на Кристалина Георгиева, премиера и Плевнелиев

Кристалина Георгиева, Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са политиците с най-високо доверие сред избирателите, показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Изследването е направено в периода 13-19 юни и е обхванало 1024 пълнолетни граждани от цялата страна.


Най-високи рейтинги


Общо 47.7% гласуват доверието си на еврокомисар Кристалина Георгиева, подкрепата за премира 43 %, а за Росен Плевнелиев с – 42%. Директорът на центъра Юлий Павлов обясни високият рейтинг на Кристалина Георгиева с факта, че заради работата си като еврокомисар, тя е встрани от вътрешнополитическия живот на страната.
В дъното на класацията


Най-ниско доверие у избирателитеза пореден път имат Ахмед Доган (82%), Волен Сидеров (78%) и Иван Костов (77.7%). С най-високо недоверие се ползват и президентът Георги Първанов (57%) и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов (52%). При Меглена Кунева се отбелязва спад в недоверието – от 60% в началото на годината до 40% към момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK