Курортът "Слънчев бряг" ще има нова електрическа подстанция

Първият етап от въвеждането в експлоатация на новата  електрическа подстанция "Хелиос" ще бъде открит на 26 юни (неделя).  Подстанцията е предназначена за електрозахранване на обекти,  разположени на територията на курорта "Слънчев бряг".


Цялостното  завършване е планирано за декември. За изграждането му  "Национална електрическа компания" ЕАД инвестира собствени  средства в размер на 6 млн. лв. Чрез новата подстанция и откритите в края на май  рехабилитирани 110 киловолтови далекопроводи "Галатея",  "Ветрен" и "Ахелой" се увеличи преносната способност на "пръстен 110 кВ" на електроенергийната система по Южното Черноморие и се подобри сигурността на електропреносната мрежа в Бургаския  регион.


На церемонията ще присъстват премиерт Бойко Борисов, министърът на икономиката,  енергетиката и туризма Трайчо Трайков, изпълнителният директор  на НЕК ЕАД Михаил Андонов и други официални лица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK