Българска фирма получава награда от Microsoft

На годишната световна партньорска конференция на Microsoft, коят ще се проведе в Лос Анджелис от 10 до 14 юли, българската фирма "Абати" ще бъде наградена в категория "Майкрософт партньор на годината". Фирмата, която е участник в консорциум "Ей Си Ен Консултинг" ДЗЗД, ще бъде отличена за успешно реализираната информационна система "Преброяване 2011 г.".


Решението за тазгодишното преброяване е изградено с технологии на Microsoft. Електронното преброяване, което се проведе през февруари тази година, предизвика голям обществен интерес и степента на участие от страна на гражданите далеч надмина очакванията. Общият брой на българите, преброени по интернет, е 3 100 023, което представлява 41.2% от общия брой на хората, живеещи в България. Това е изключително висок резултат, за сравнение: средната очаквана стойност за държавите членки на ЕС е 20%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK