Международен киноложки  център ще бъде изграден в Димитровград

Международен киноложки и развлекателен център за над 1 млн. лева ще бъда изграден в Димитровград, събощи "Дарик радио". Проектът обаче все още  е в процес на обсъждане и одобрение. Предвижда се центърът да бъде изграден в димитровградския парк "Марица". Подготовката на проекта е по програмата за европейско териториално сътрудничество между Гърция и България.  869 325 лв. от необходимите средства ще бъдат осигурени от община Димитровград, а 147 344 лв. - от Александруполис.


Идеята на общинската администрация е 600 000 лв.  да бъдат осигурени чрез дългосрочен инвестиционен кредит от Фонд "ФЛАГ", а остатъкът да  се дофинансира със собствени приходи. Залог на бъдещи вземания със срок за погасяване до април 2013 г. е вариантът, който ще бъде подложен на обществена дискусия днес.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK