Дянков се оправда, че не е спирал парите на общините по ОП "Регионално развитие"

Министерството на финансите и в частност дирекция "Национален фонд", в качеството й на Сертифициращ орган и орган отговорен за получаване на средствата от ЕК,  не е налагала изискване за авансово превеждане на 15% съфинансиране от страна на общините, преди извършване на плащания по ОП "Регионално развитие". Това съобщиха от  пресцентърът на Министерството на финансите по повод оплакванията на Националното сдружение на общините, че плащанията са спрени по искане на финансовото министерство.


В края на миналата седмица изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Гинка Чавдарова каза, че това не е планирано, а сега става ясно, че е наредено от Министерството на финансите на Управляващия орган да не се извършват плащания, без да са изплатени 15% съфинансиране от общините". Тогава тя коментира, че се надява това да е чиновническа грешка. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK