Отложиха изслушването на съдия Владимира Янева за конфликт на интереси

Председателят на Софийски градски съд съдия Владимира Янева е постъпила в болница в петък и изслушването й пред антикорупционната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се отлага докато здравословното й състояние се подобри. Това съобщи днес председателят на комисията Стефан Петров пред тълпата от репортери, които напразно в продължение на час очакваха появата на Янева пред сградата на ВСС, където съдийката трябваше да се яви и да даде обяснения пред комисията за отношенията си с общинското дружество "Софийски имоти".


Янева трябваше да предостави документи за сделките, които е сключила с дружеството от името на баща си, както и обвинителния акт срещу ръководството на фирмата, което в по-късен момент става подъдимо именно пред нея. Вместо това в комисията са получили само удостоверение, че Владимира Янева се намира в Александровска болница.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK