Кой какво декларира пред Сметната палата

Сметната палата публикува днес декларациите на лицата, заемащи висши държавни длъжности за имуществото, придобито през 2010 г.На интернет страницата на одитната институция са публикувани декларациите на президента, депутатите, всички министри и техните заместници, представителите на съдебната власт и др. От друга страна обаче 18 души не са подали данни за имуществото си в законовия срок - 30 април.От сметната палата съобщиха, че списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) за да бъдат предприети необходимите действия.


Борисов и Цветанов - нямат промяна в имуществотоПремиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов са изпратили уведомления до Сметната палата, че нямат промяна в имущественото си състояние в сравнение с 2009 г.


Симеон Дянков - инвесира в акцииСемейството на финансовия министър е пренасочило голяма част от своите спестявания от банкови депозити в акции на американски компании. Инвестициите са на името на съпругата Каролин Фройнд, която притежава акции в общо 19 компании на стойност 291.9 хил. лв. Семейството на Симеон Дянков и Каролин Фройнд притежава къща във Вашингтон, купена за 2.15 млн. долара, като през миналата година от отдаването й под наем са получили 77 хил. долара. За нея те изплащат ипотечен кредит в щатски долари, като левовата му равностойност е 692 хил. лв.
Ахмед Доган - с 1.2 млн. лв. в банкаЛидерът на ДПС, който миналата година декларира получени доходи от стопанска дейност в размер на 1 100 154 лв., тази година е обявява, че държи в банката 1 241 674  лв от спестявания. Няма друга промяна настъпила в имотното му състояние през 2010 г.


Цецка Цачева - с 20 хил. лв. кредитПредседателят на парламента е изтеглила потребителски кредит от 20 хил. лв. Декларирала е и 7хил. лв. доходи от наем.Росен Плевнелиев - доходи от дивиденти


Министърът на регионалното развитие и благоустройство е декларирал 238.15 хил. лв. доходи от дивиденти


Мирослав Найденов - с нов гаражЗемеделският министър е купил гараж в София за 15.4 хил. лв. със заплата и спестявания. Година по-рано съпругата му Нина Найденова плати с кредит надстройка на ветеринарна клиника във Враца за 84 хил. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK